Stok Durumu: Stokta var
Vergiler Hariç: 1.990,00TL
Dezenfekte Makinası, meyve ve sebzelerde, ev ve mutfak yüzeylerinin sterilizasyonu ve dezenfeksiyonu için kullanılır. Sadece tuz ve su koyup fişe takıyoruz 15 dakika içinde %100 sağlıklı dezenfektan üretmektedir.
Ana Antiseptik Faktörler ve Yoğunluk
Bu makine kendisine belirli bir miktarda tuzlu su ilave edilerek yapılan elektro analiz çözümlemeden sonra kimyasal faktörler üreten bir dezenfekte aparatıdır.
- Mevcut Klor: Meyve ve sebzeler (200 ± 20%), mesken (500 ± 20&), mutfak ve banyo (700 ± 10%)
- Orijinal sıvının PH değeri: 8- 10
Sterilizasyon Prensipleri
Sodyum hipoklorit bir klor dezenfektandır. Klor dezenfektanların bakterisit etkisi hipokloröz asit etkisini, yeni doğan oksijen etkisini ve klorlama etkisini içermektedir. Hipokloröz asidin oksidasyonu klor dezenfektanların en önemli sterilizasyon prensibidir. Klor dezenfektanlar hipokloröz asidi suda şekillendirir ve bakteri proteinini etkiler. Hipokloröz asit sadece hücre duvarları ile etkileşim haline girmez, aynı zamanda, küçük molekülleri ve serbest elektrik yükü sayesinde oksitlenmesi için hücreleri istila eder ya da hücrelerin metabolik rahatsızlıktan ötürü hücre ölümüne sebep olan fosforik dehidrojenazını yok eder.
- R-NH-R + HCLO > RNC + H20 (bakteriyel protein) içerisindeki sodyum hipoklorit konsantrasyonu arttıkça, bakterisit etki de o kadar güçlü olacaktır.
- Sodyum hipoklorit su içerisinde hipokloritlere parçalanabilir. NACLO + H20 > NAOH + HCLO
Kullanım Alanları
Dezenfekte Makinası, meyve ve sebzelerde, ev ve mutfak yüzeylerinin sterilizasyonu ve dezenfeksiyonu için kullanılır. Sadece tuz ve su koyup fişe takıyoruz 15 dakika içinde %100 sağlıklı dezenfektan üretmektedir